Нова супер бяла боя, която отразява 95,5 процента от слънчевата светлина,

...
Нова супер бяла боя, която отразява 95,5 процента от слънчевата светлина,
Коментари Харесай

Супер бяла боя сменя климатиците

Нова  " супер бяла " багра, която отразява 95,5 % от слънчевата светлина, охлажда толкоз добре, че някой ден може да размени климатиците, в случай че се употребява за боядисване на здания, заяви Българска телеграфна агенция като цитира " Дейли мейл ".
Новата акрилна багра е създадена от експерти от университета Пардю, щата Индиана, които употребявали калциев карбонат.

Боята резервира повърхностите, върху които е нанесена, много по-хладни спрямо близките температури и денем, и през нощта. Продуктът е основан с калциев карбонат, с цел да се понижи количеството ултравиолетова светлина, която всмуква, вместо да се употребяват обичайните частици от титанов двуокис.

Новият артикул е дело на преподавателя по машинно инженерство в университета " Пардю " Шълин Руан и екипа му. По време на тестванията новата акрилна багра е останал с 10 градуса по Целзий под атмосферната температура през нощта и най-малко с 1,7 на 100 под температурата по време на слънчевия пик денем.

Супер бялата багра с калциев карбонат дава по-добри резултати при отблъскването на светлината от други съществуващи бои на пазара при тестванията, се показва в обява за продукта в сп. " Сел рипортс физикал сайънс ". 

Други отблъскващи светлината бои отразяват сред 80 и 90 на 100 от забележимата светлина.

" Тази багра може да се употребява в битката с климатичните промени, защото отблъсква слънчевата светлина и разпръсква топлината ", споделя Руан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР